2022-12-16

Beijer Tech förvärvar Botek

Beijer Tech har idag ingått ett avtal om att förvärva samtliga aktier i Botek Systems AB. Beijer Tech är ett industrikonglomerat med evig ägarhorisont som förvärvar och äger nordiska bolag inom nischer med hög förädlingsgrad.

”Avfallsindustrin är under ständig utveckling och en viktig del i omställningen mot ett cirkulärt och hållbart samhälle. Omställningen kräver alltmer data i takt med att branschen digitaliseras och vi är väldigt imponerade över den starka marknadsposition som Botek har byggt upp. Bolaget är välskött, nischat och ger oss ett nytt produktområde med exponering mot en växande marknad, helt i linje med vår aktiva förvärvsstrategi. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med ledningen och de anställda för att ta bolaget till nästa nivå.”, säger Staffan Johansson, Vd för Beijer Tech.

Vi på Botek ser nu fram emot att arbeta med Beijer Tech för att ta nästa steg i vår utveckling och tackar samtidigt våra tidigare ägare Bo och Hans Stålhandske för det fina samarbete som vi har haft genom åren!

Beijer Tech är dotterbolag till Beijer Alma, och pressrelease hittas på:

Beijer Alma | Beijer Almas dotterbolag Beijer Tech förvärvar Botek