Om oss

40 år av mobila vågsystem och vägning

Botek är ett företag som startade 1975 och sysslade då med vågar till industrin samt mobila vågsystem som kranvågar. 1978 monterade vi vår första chassivåg på ett fordon som levererade minkfoder. Systemet levererades till ett finskt företag. Efter denna installation gick vår inriktning mer mot mobila vågsystem. Chassivågen är den våg som levereras mest och den ser likadan ut idag som den gjorde för 30 år sedan bortsett från tekniska utvecklingar.

En komplett lösning för avfallsvägning och identifikation

Eftersom mobil vägning går ut på att väga flera objekt i så kallade rutter insåg vi i slutet av 80-talet att det kommer att krävas utrustning för att automatiskt registrera varje vägning i någon form att datamedia. Därför tog vi fram en fordonsdator och till den en registreringsutrustning. I början läste man EAN koder (streckkoder) men i mitten av 90-talet övergick det mer och mer till identifiering med hjälp av RFID. Vår första installation med våg, RFID och datorer levererades 1995 till Norrland och dessa system är fortfarande i bruk.

Service, support och teknisk utveckling. Allt under ett tak.

Idag är vi 22 anställda och vi har både resande servicetekniker och supporttekniker i våra lokaler i Ulricehamn och Stockholm. Vi har också egna programmerare för utveckling av våra system. Vi har en avdelning för utveckling av elektronikkomponenter samt framtagning och konstruktion av dessa. Vi är sedan början av 90-talet leverantörer till JOAB, Norba och NTM för fordonsmonterade vågsystem. På mjukvarusidan har vi samarbete med EDP Consult i Staffanstorp. samt B&M Systemutveckling i Uppsala.

Strategi

Med oss blir det rätt från början till slut. Även för dina barnbarn.

System

Lösningar för en optimerad och effektiv avfallshantering.

Service

Vår tillgänglighet och kunskap - din trygghet.

Nyheter

Gissa sopans vikt!
Under Elmia Avfall & Återvinning 27-29 September hade vi en […]

Läs mer i vårt nyhetsarkivRönnåsgatan 5A, Ulricehamn +46 321-530 700   |   info@botek.se   |   Filarkiv